Misstänkt skallfraktur....

Försenad uppdatering från i fredags:

Igår ringde jag till 1177 för att höra va dom sa om Wilmas "tillstånd", bara för att slippa fundera mer på det..... Räknade kallt med att få svaret " det låter normalt men åk till VC för att kolla det för säkerhets skull...." typ!!!
Men svaret blev istället "ÅK TILL AKUTEN NUU!!!!"..... Ont i magen va ju bara förnamnet & en puls på 300.

Världens absolut bästa Emma (som råkade va hos mig på lite kaffe & bus) stannade kvar hemma hos mig & passade Harry tills farmor & farfar hämtade honom efter jobbet så att jag & Wilma kunde åka till AKUTEN!

Det va fullt med folk på när vi kom dit & mer och mer blev det även fast klockan bara va 14.30 & alla VC fortfarande va öppna.... SJUKT!!!!
Hur som helst fick vi sitta i en timma i väntrummet medan wilma sprang runt & roade alla!!
När vi väl kom in på ett rum frågade jag sköterskan om det skulle ta långt tid tills kirurgen skulle titta på henne & svaret va "JAA väääldigt lång tid..." vilket gjorde att jag frågade om detta var nödvändigt eftersom hon inte varit det minsta påverkad & det hade ändå gått fyra dagar sen smällen....
Det tykna svaret blev " jaa sköterskan som tittade på henne i luckan sa att hon absolut inte vågade skicka er nån annan stan för att detta ser allvarligt ut & HON VET va hon pratar om"
Att jag inte avled!! Från att inte va det minsta orolig till totalt skitnervös & dåligt samvete som faaaaan för att jag inte åkt in tidigare!!!!!
Två timmar satt vi i rummet innan kirurgfan kom... Min dotter är den tåligaste människa jag någonsin träffat!!! Det finns ju inte direkt mycket man kan hitta på där i det lilla rummet.

Kirurgen kom iaf fram till att hon måste röntgas, men att det inte verkade va nån fara eftersom hon inte vart avsvimmad, spytt eller haft nån annan påverkan av det!!
Då började jag andas ut lite...
Efter det fick vi åtminstone vänta ute i barnakutens väntrum där det fanns betydligt mer sysselsättning!!
Mormor kom oxå som lite sällskap & underhållning i väntan på röntgen!!

När väl röntgen va gjord kom även Micke till akuten för att invänta svar från röntgen...
Svaret blev dock en rejäl chock!!!! "möjlig skallfraktur"
Wilma låg inte helt still under röntgen så bilderna blev lite suddiga, därav "möjlig skallfraktur"...
Det blev inläggning för mig & wilma i väntan på att en annan kirurg skulle titta på bilderna & bedöma om hon skulle sövas för att göra en ny röntgen dagen efter!
Kan väl inte påstå att jag sov speciellt mycket den natten.
Morgonen var väldigt lång för oss båda då Wilma varken fick äta eller dricka förän dom visste om hon skulle sövas eller inte....
4,5 timmar fram & tillbaka i korridorerna på barn..... Men Wilma va faktiskt väldigt nöjd ändå!!! Min rediga tjej!!

Kirurgen som undersökte Wilma på fredagen sa att den misstänkta frakturen skulle finnas i bakhuvudet (????)
Ööööh va?!?!?!?
Han tittade på pannan & det blåa runt ögonen som han sa va helt normalt efter en sån smäll. Sedan tittade & kände han på bakhuvudet & varken kände eller såg någonting....
"Hmm näää för hon har ju inte slått i bakhuvudet utan PANNAN!!"
Jag fick även ta av henne alla kläder för att visa att hon inte hade andra skador på kroppen..... Fyyy faaan va förnedrande!!!!

Hur som helst gick han iväg för att kolla på wilmas röntgenbilder tillsammans med röntgenläkaren!!
När han kom tillbaka igen sa han: " vi har gått igenom bilderna milimeternoga & ja det finns ingen fraktur bak, ingen blödning, vätska eller luft någonstans heller..... Så läkaren igår måste varit väldigt stressad.... Ni kan åka hem & fortsätta som vanligt!!!!!"
Fattar ni att jag ville hoppa upp & kyssa denna läkaren av ren glädje & lättnad!!!!! Samtidigt blev jag ju jävligt förbannad över kirurgen på akuten dagen innan.... Jäkla nöt!!!!
Tänk va mycket ångest & skuldkänslor jag hade kunnat slippa!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback